De zomer is in volle gang en terwijl we onszelf verkoeling zoeken met verfrissende ijsjes, moeten we niet vergeten dat onze honden ook op zoek zijn naar wat verlichting van de hitte. Hondenijsjes zijn een geweldige manier om je viervoeter te verwennen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven. In dit artikel delen we enkele eenvoudige, zelfgemaakte ijsrecepten voor honden, zodat je je huisdier kunt trakteren op een heerlijke zomerse traktatie.

Waarom zelfgemaakte ijsjes voor honden?

Voordat we in de recepten duiken, laten we eens kijken waarom zelfgemaakte ijsjes de beste keuze zijn voor je hond. Commerciële ijsjes kunnen vaak toegevoegde suikers, kunstmatige kleurstoffen en andere ongezonde ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je huisdier. Door je eigen ijsjes te maken, heb je de volledige controle over de ingrediënten en kun je ervoor zorgen dat je hond iets gezond en lekker krijgt.

Eenvoudig recept voor hondenijsjes met yoghurt en fruit

Een van de gemakkelijkste en meest populaire recepten voor hondenijsjes is er een op basis van yoghurt en fruit. Neem gewoon wat natuurlijke yoghurt (zonder toegevoegde suiker) en mix het met verse stukjes fruit zoals aardbeien, bosbessen of banaan. Giet het mengsel in ijsvormpjes en laat het bevriezen. Je hond zal dol zijn op deze verfrissende traktatie boordevol voedingsstoffen. Let wel op: yoghurt bevat lactose – dit wordt niet door elke hond goed verteerd. Gebruik dit daarom met mate!

Bevroren groente-ijsjes voor extra verkoeling

Naast fruit kun je ook groenten toevoegen aan de ijsjes van je hond. Wortelen, komkommer en courgette zijn uitstekende keuzes. Snijd de groenten in kleine stukjes en meng ze met water. Giet het mengsel in ijsvormpjes en laat het bevriezen. Deze groente-ijsjes bieden niet alleen verfrissing, maar zijn ook een gezonde aanvulling op het dieet van je hond.

Bouillon-ijsjes voor een smaakvolle twist

Wil je wat extra smaak toevoegen aan de ijsjes van je hond? Probeer dan bouillon-ijsjes! Kook een kippen- of groentebouillon zonder zout en laat het afkoelen. Giet de bouillon in ijsvormpjes en laat het bevriezen. Je hond zal genieten van de heerlijke smaak en het zal helpen om gehydrateerd te blijven tijdens warme zomerdagen.

Nota: 

Het is belangrijk dat wanneer je het ijsje uit de vriezer haalt, het even af te spoelen met water om zo te voorkomen dat de tong van je hond blijft plakken door de koude. We raden het aan om steeds bij je hond te blijven wanneer je een ijsje geeft om zulke dingen te voorkomen.

Bon appetit!